Nieuws

Lenteweer even voorbij: temperatuur keldert van 23 naar 9 graden

Na het zonnige en warme lenteweer van de afgelopen week doet de temperatuur maandag een flinke stap terug. Volgens Weerplaza wordt het 's middags hooguit 9 of 10 graden. 'Dat scheelt letterlijk een jas', zegt weerman Leon Saris. © pxhere
ARNHEM - Na het zonnige en warme lenteweer van de afgelopen week doet de temperatuur maandag een flinke stap terug. Volgens Weerplaza wordt het 's middags hooguit 9 of 10 graden. 'Dat scheelt letterlijk een jas', zegt weerman Leon Saris.
Wie eieren wil zoeken in de tuin, kan dat beter vanochtend doen, want het is dan vrij zonnig en de temperatuur loopt snel op.
Hoewel het vanmiddag een graad of 22-23 wordt, ontstaan er volgens Saris stapelwolken die lokaal kunnen uitgroeien tot een bui, mogelijk met onweer.

Koufront

In de nacht van zondag op maandag trekt er een koufront over de provincie, waardoor het op tweede paasdag beduidend frisser is. Ook dinsdag is het volgens de weerman nog kil, maar daarna klimt de temperatuur weer langzaam op.
Donderdag kan het dan weer 20 graden worden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!