Nieuws

'Minder druk aan de grens dan vrijdag'

Aan de grens tussen Duitsland en Nederland is het zaterdag een stuk rustiger dan vrijdag. Net over de Duitse grens in Oeding werken de Nederlandse en Duitse politie samen om mensen aan te spreken die de grens oversteken. © Willem Saris, Politie Winterswijk
SÜDLOHN - Aan de grens tussen Duitsland en Nederland is het zaterdag een stuk rustiger dan vrijdag. Net over de Duitse grens in Oeding werken de Nederlandse en Duitse politie samen om mensen aan te spreken die de grens oversteken.
Rondom de Gelderse provinciegrenzen is het tot nu toe rustig. 'Een enkeling die zijn favoriete winkel wil bezoeken, maar de meesten blijven keurig thuis', aldus de Koninklijke Marechaussee. Met name in Limburg melden zich toch nog steeds Duitse automobilisten die naar hun boot, camping of favoriete tuincentrum willen. 
'Het blijft bijzonder om te zien dat mensen niet nadenken over het gegeven advies en eigenwijs op pad gaan. Gisteren gaf een Duitser aan bij zijn zieke schoonvader van 84 op bezoek te gaan. Dan heb je niet helemaal door in wat voor nare tijd we zitten', zegt een woordvoerder. 'We spreken mensen aan en ontmoedigen waar nodig. Gisteren leidde zo'n gesprek vaak tot het omkeren van Duitse auto's, maar reden ook Duitsers door, ondanks het indringende advies.'
De marechaussee kan niet zeggen of er zaterdag al is bekeurd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!