Nieuws

Ondernemer houdt zich niet aan maatregelen en moet sluiten

Foto ter illustratie.
De gemeente Nijkerk heeft vrijdag een winkel moeten sluiten. De ondernemer, werkzaam in een zogenaamd contactberoep, moet zijn winkel gesloten houden vanwege de coronamaatregelen. Toch was hij open. © ANP
NIJKERK - De gemeente Nijkerk heeft vrijdag een winkel moeten sluiten. De ondernemer, werkzaam in een zogenaamd contactberoep, moet zijn winkel gesloten houden vanwege de coronamaatregelen. Toch was hij open.
Om wat voor winkel het gaat, mag de gemeente Nijkerk niet zeggen, zo meldt een woordvoerster vrijdag.
Een van de Nijkerkse handhavers legt uit waarom ze zo hard optreden. 'Wij snappen echt dat het soms lastig is om je goed aan te passen aan alle maatregelen. Maar we kunnen dit alleen met z’n allen doen. Iedereen weet zo langzamerhand wat wél en niet kan. Wanneer we dan toch boetes moeten uitdelen om mensen daaraan te herinneren, is dat spijtig, maar wel de realiteit. We doen het om de veiligheid van onze inwoners te beschermen.'

Waarschuwing voor groepsvorming

De afgelopen dagen heeft de gemeente Nijkerk ook meerdere waarschuwingen voor groepsvorming uitgedeeld. Ook kreeg een aantal andere ondernemers een waarschuwing omdat zij onvoldoende maatregelen hebben getroffen om 1,5 meter afstand te kunnen houden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!