Nieuws

Inwoners komen met inspirerende teksten op Tielse toneeltoren

TIEL - Inspirerende teksten kunnen in deze coronatijd hoop en troost bieden. Op de lichtkrant van schouwburg Agnietenhof in Tiel zijn ze voor iedereen te zien. Inwoners kunnen zelf teksten insturen naar Cultuurbedrijf Tiel, de organisatie achter de schouwburg en kunstcentrum Zinder.
De lichtkrant waarop in ledlicht grote rode letters gemaakt worden op de toneeltoren van de Agnietenhof is een kunstproject uit 2010. Aanvankelijk heeft kunstenaar Geert Mul het bedoeld voor informatie en poëzie.
Bekijk hier de reportage. De tekst gaat daaronder verder.
Inwoners komen met inspirerende teksten op Tielse toneeltoren

Aankondigingen

Tegenwoordig wordt de lichtkrant vooral gebruikt om grote voorstellingen aan te kondigen. Omdat er nu geen voorstellingen zijn, bedacht het cultuurbedrijf de techniek beschikbaar te stellen voor hoopvolle boodschappen van inwoners. De mooiste ingestuurde teksten worden hiervoor geselecteerd.
Alle evenementen tot en met 31 mei zijn afgelast, maar de medewerkers van het cultuurbedrijf zitten niet stil. Naast onderhoudswerkzaamheden wordt er ook gewerkt aan een programma om meer cultuuruitzendingen te verzorgen.