Nieuws

Dijken dicht voor verkeer in de regio

In de afgelopen periode is geconstateerd door Veiligheidsregio Gelderland - Zuid dat door het gedrag van verschillende groepen verkeersdeelnemers er risico’s ontstaan ten aanzien van de onderlinge veilige afstand tussen weggebruikers. Daarom is er besloten om tijdens het  Paasweekeinde gebieden in de vorm van weggedeelten aan te wijzen als verboden gebied voor gemotoriseerd verkeer en fietsers.
TIEL - In de afgelopen periode is geconstateerd door Veiligheidsregio Gelderland - Zuid dat door het gedrag van verschillende groepen verkeersdeelnemers er risico’s ontstaan ten aanzien van de onderlinge veilige afstand tussen weggebruikers. Daarom is er besloten om tijdens het  Paasweekeinde gebieden in de vorm van weggedeelten aan te wijzen als verboden gebied voor gemotoriseerd verkeer en fietsers.
In de regio gaat het om:
Gemeente Culemborg:  Goilberdingendijk, Beusichemsedijk,
Gemeente Neder-Betuwe:  Waalbandijk (van Echteld tot Herveld)
Gemeente West Betuwe: Appeldijk tussen de Koornwaard en de oude kern (Heukelum), Lingedijk tussen Achterweg en Nieuwesteeg (Acquoy), Lingedijk tussen Middenstraat en Dorpsstraat (Rhenoy), Dorpsdijk tussen Raadsteeg en Veerweg (Rumpt), Mariënwaerdt Notendijk (Beesd)
Gemeente Zaltbommel: Waaldijk, Waalbandijk, Maasdijk, Veerdam
Bepaald is dat dit verbod geldt voor alle gemotoriseerde verkeer en fietsers, met uitzondering van voetgangers. Het verbod geldt voor de periode van zondag 12 april 2020, 08.00 uur tot maandag 13 april 2020, 20.00 uur.