Nieuws

Pro Persona boos: 'Tien testen voor 4000 medewerkers'

De instelling voor geestelijke gezondheidszorg Pro Persona is boos over het testbeleid van de GGD. In een persbericht stellen ze dat deze week door GGD’s met trots coronateststraten in Nijmegen en Arnhem zijn geopend. © Omroep Gelderland - ter illustratie
NIJMEGEN - De instelling voor geestelijke gezondheidszorg Pro Persona is boos over het testbeleid van de GGD. In een persbericht stellen ze dat deze week door GGD’s met trots coronateststraten in Nijmegen en Arnhem zijn geopend.
Medewerkers van Pro Persona moeten volgens de organisatie met lede ogen op het nieuws zien dat stagiaires van andere zorginstellingen door de straat rijden.
Pro Persona-medewerkers die met mensen met sterk ontregeld gedrag met corona-achtige verschijnselen in aanraking komen, komen niet voor een test in aanmerking. Van de honderden testen per dag heeft Pro Persona met zijn 4000 medewerkers pas een tiental gekregen, zo stelt deze GGZ instelling.
Volgens de GGD Gelderland Zuid komt de verwijzing voor de test van de bedrijfsarts. 'Betreffende instellingen zijn hierover geïnformeerd. Wij hebben geen signalen en ook geen enkele reden om te twijfelen aan de zorgvuldige verwijzing van deze artsen. De bedrijfsarts of instellingsarts van Pro Persona kan de triage (beoordeling) zelf uitvoeren.' Ook zegt de GGD dat de maximale capaciteit van de teststraat nog niet bereikt is.

GGZ zorg ook in de financiële problemen

Verder hoopt Pro Persona met meerdere vestigingen in Gelderland deze week nog met zorgverzekeraars afspraken te kunnen maken over meer financiële steun. De GGZ instelling maakt door de coronacrisis veel extra kosten. In de basis GGZ loopt het aantal doorverwijzingen nu af en er is weinig financiële ruimte,
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!