Nieuws

Opvang probleemdaklozen Ede blijft langer open

De omstreden noodopvang voor zogenoemde buitenslapers in Ede blijft langer open vanwege de coronacrisis. Dat meldt de gemeente in een persbericht. © Omroep Gelderland
EDE - De omstreden noodopvang voor zogenoemde buitenslapers in Ede blijft langer open vanwege de coronacrisis. Dat meldt de gemeente in een persbericht.
In containers naast een opvang van het Leger des Heils worden momenteel daklozen met gedragsproblemen opgevangen. De noodopvang was bedoeld als winteropvang en zou uiterlijk tot 1 mei blijven staan. Maar de nachtopvang blijft langer open. Tot wanneer wordt niet vermeld. 

'Corona breekt wetten'

Er was eerder veel discussie over deze daklozenopvang naast een kinderrijke nieuwbouwwijk. Omwonenden durven hun kinderen niet alleen op straat te laten en hebben het idee dat er meer criminaliteit is. 
Hoewel hij niet blij is met de opvang vindt Jeroen de Haas, een van de omwonenden, het wel logisch dat de slaapplekken voor probleem-daklozen langer blijven staan. 'Corona breekt wetten', zegt hij.

Onderzoek na klachten

De gemeente is na die klachten een evaluatie-onderzoek gestart. 200 omwonenden hebben een brief gekregen met de vraag of ze willen meewerken. 'De resultaten gebruikt de gemeente om een meer passende en structurele oplossing te vinden voor de opvang van buitenslapers', meldt de gemeente. 
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!