Nieuws

Meer geld nodig voor nieuwbouw basisscholen Laren

De nieuwbouw van de basisscholen in Laren kost bijna 7 miljoen euro. De gemeente Lochem hield tot nu toe rekening met een bedrag van 5,8 miljoen euro, maar door het stijgen van de kosten in de bouwsector is meer geld nodig. Het college van burgemeester en wethouders wil doorgaan met de plannen en extra geld uittrekken. De gemeenteraad moet nog een besluit nemen. © Google Maps
LAREN - De nieuwbouw van de basisscholen in Laren kost bijna 7 miljoen euro. De gemeente Lochem hield tot nu toe rekening met een bedrag van 5,8 miljoen euro, maar door het stijgen van de kosten in de bouwsector is meer geld nodig. Het college van burgemeester en wethouders wil doorgaan met de plannen en extra geld uittrekken. De gemeenteraad moet nog een besluit nemen.
Het nieuwe schoolgebouw biedt straks onderdak aan de Braninkschool en de Prins Willem Alexander school. Daarnaast krijgt Bartiméus Speciaal Onderwijs, voor kinderen met een visuele beperking, een plek in de nieuwbouw. Deze school huurt nu nog ruimte in Lochem. Het nieuwe gebouw komt aan de Verwoldseweg in Laren. Het pand wordt duurzaam en aardgasvrij.
Leerlingen van Bartiméus kunnen zich op de tast via speciale markeringen bewegen door de ruimtes. Naast een nieuw schoolgebouw komt er ook een nieuw schoolplein en moet de openbare ruimte worden ingericht. Hiervoor is nog ruim 8 ton nodig. In totaal kost het hele project dus bijna 8 miljoen euro. Wanneer de gemeenteraad het onderwerp bespreekt is afhankelijk van het verloop van de coronacrisis.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!