Nieuws

Meer grenscontroles richting Duitsland: 'Ga niet zomaar de grens over'

De marechaussee gaat de controles aan de grens met Duitsland intensiveren. De reden is dat het grensverkeer de afgelopen week met 10 procent is toegenomen. © Wikimedia Commons
BABBERICH - De marechaussee gaat de controles aan de grens met Duitsland intensiveren. De reden is dat het grensverkeer de afgelopen week met 10 procent is toegenomen.
Van de week werd besloten dat de grenzen tussen Duitsland en Nederland openblijven, maar wel werd gevraagd om niet meer zomaar boodschappen te gaan doen bij de oosterburen of daar te gaan tanken. Toch nam het verkeer de afgelopen week toe. 
Een woordvoerder van de marechaussee zegt dat voor het reguliere werk meer capaciteit wordt ingezet. Hoeveel mensen er extra worden ingezet is niet duidelijk.
De boodschap richting Nederlanders blijft helder: 'Transportbedrijven met leveranties voor supermarkten mogen bijvoorbeeld wel de grens passeren, maar voor onder meer dagjesmensen is het niet de bedoeling dat ze de grens overgaan', aldus de woordvoerder.

Meer maatregelen met Pasen?

Over de situatie aan de grens is met de Duitse politie veel contact. Als tijdens Pasen blijkt dat er extra maatregelen nodig zijn, gebeurt dat in nauwe samenwerking.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!