Nieuws

Alle verdachten in Hedelse afpersingszaak voorlopig vrij

De laatste verdachte die nog vastzat voor de afpersing van fruithandel De Groot in Hedel, mag het vervolg van zijn strafproces in vrijheid afwachten. Dat meldt de Rechtbank Gelderland. © Bart Meesters
HEDEL - De laatste verdachte die nog vastzat voor de afpersing van fruithandel De Groot in Hedel, mag het vervolg van zijn strafproces in vrijheid afwachten. Dat meldt de Rechtbank Gelderland.
Van de vier verdachten in de afpersingszaak zat er eentje niet in de gevangenis. Twee medeverdachten voor wie dat wél gold werden eerder al onder voorwaarden op vrije voeten gesteld. Nu mag dus ook de laatste verdachte uit de cel, na tien maanden te hebben vastgezeten.
De schorsing is voor onbepaalde tijd: er is nog geen nieuwe zittingsdatum bekend waarop de Hedelse afpersingszaak verder gaat. 

Geen contact opnemen

Voor alle verdachten geldt dat zij geen contact mogen opnemen met de directeuren van de firma De Groot en de familieleden van die directeuren.
In de afpersingszaak zouden verdachten Ali G. (35) uit Huizen en Ali El L. (33) uit Hilversum een bedrag van 1,2 miljoen euro van de fruithandel hebben geëist. Het geld diende als compensatie voor verliezen in de drugshandel, die waren ontstaan binnen de drugsmaffia na een onderschepte partij in mei 2019 op het terrein van De Groot in Hedel. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!