Nieuws

Burgemeester sluit Strand Nulde, want afstand houden lukt niet

Strand Nulde is woensdag met onmiddellijke ingang dichtgegaan. Burgemeester Lambooij van Putten heeft die beslissing genomen, omdat een 'aanzienlijk deel van de bezoekers' zich niet hield aan de regel om anderhalve meter afstand te houden van anderen. © Persbureau Heitink
PUTTEN - Strand Nulde is woensdag met onmiddellijke ingang dichtgegaan. Burgemeester Lambooij van Putten heeft die beslissing genomen, omdat een 'aanzienlijk deel van de bezoekers' zich niet hield aan de regel om anderhalve meter afstand te houden van anderen.
Enkele weken geleden deelde de regering nieuwe maatregelen mee aan de bevolking. Daarbij werd nadrukkelijk gezegd een afstand in acht te nemen van anderhalve meter. Om die reden sloten veel voorzieningen en gelegenheden, maar Strand Nulde was één van de publieke locaties die open bleef.
De sluiting van het strand én de parkeerplaats geldt tot en met 28 april. Exploitant Leisurelands is op de hoogte gebracht. Burgemeester André Baars van Ermelo sloot Strand Horst al op 28 maart om precies dezelfde reden.

Wegafsluiting in Apeldoorn

Met het mooie weer in aantocht zijn ook in Apeldoorn maatregelen genomen. De Pomphulweg en de Alvenschotenweg zijn van aanstaande vrijdag tot en met maandag tussen 8.00 en 20.00 uur afgesloten voor alle rijdende verkeer, zowel gemotoriseerd als niet-gemotoriseerd.
Het besluit is genomen om grote drukte van recreatief verkeer tegen te gaan, met het oog op de verspreiding van het coronavirus. Wie die wegafsluiting negeert loopt het risico een boete van 399 euro te krijgen. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!