Nieuws

Benjamin zingt vanuit huis verzoeknummers voor patiënten

Muziek aan het bed kan voor wat afleiding zorgen voor patiënten, maar door de coronacrisis is dat niet mogelijk. De maandelijkse optredens die de Bedside Buskers in elf ziekenhuizen verzorgen, waaronder vier Gelderse ziekenhuizen, kunnen niet doorgaan. Maar de organisatie biedt een alternatief: digitaal verzoekjes inwilligen. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Muziek aan het bed kan voor wat afleiding zorgen voor patiënten, maar door de coronacrisis is dat niet mogelijk. De maandelijkse optredens die de Bedside Buskers in elf ziekenhuizen verzorgen, waaronder vier Gelderse ziekenhuizen, kunnen niet doorgaan. Maar de organisatie biedt een alternatief: digitaal verzoekjes inwilligen.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Benjamin zingt vanuit huis verzoeknummers voor patiënten
Daarvoor is een speciale website gebouwd. Zo kunnen artiesten toch een intiem privéconcertje geven voor ziekenhuispatiënten, die vaak niet naar buiten kunnen en/of niet uit bed kunnen of zelfs geïsoleerd zijn.

Zang en gitaar vanuit huis

De Nijmeegse zanger Benjamin Kuijpers en de Zutphense gitarist Luuk Nengerman speelden donderdag verzoeknummers van patiënten in het Deventer Ziekenhuis. Dat deden ze vanuit hun eigen huis. 'Zodra ik een verzoekje binnenkrijg, app ik Luuk wat we gaan spelen. Dan zoek ik contact met de aanvrager', legt Benjamin uit.
Het is de bedoeling dat muzikanten ook voor patiënten in Rijnstate in Arnhem, de Zutphense vestiging van Gelre-ziekenhuizen, het CWZ in Nijmegen en het SKB in Winterswijk verzoeknummers gaan spelen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!