Nieuws

Weer 'coronaspuger' de cel in

Een 34-jarige man uit het Brabantse Wanroij is woensdag veroordeeld tot acht weken cel. Hij werd nog geen twee weken terug opgepakt in Overasselt na een achtervolging. Daarbij bespuugde hij agenten en riep hij 'corona'. © ANP
ARNHEM - Een 34-jarige man uit het Brabantse Wanroij is woensdag veroordeeld tot acht weken cel. Hij werd nog geen twee weken terug opgepakt in Overasselt na een achtervolging. Daarbij bespuugde hij agenten en riep hij 'corona'.
De man reed op 27 maart meer dan 100 kilometer per uur in de bebouwde kom. Dat terwijl hij eerder op de dag een rijverbod gekregen wegens rijden onder invloed. 

Niet de eerste

De Brabander moet drie agenten ieder 400 euro schadevergoeding betalen. Hij is de vierde 'coronahoester en/of -spuger' die zich in korte tijd in Oost-Nederland voor de rechter moest verantwoorden.
Het Openbaar Ministerie vraagt forse straffen voor deze vergrijpen. 'Ondanks alle maatregelen en besmettingsgevaar staan zij voor ons klaar', legde de officier van justitie uit.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!