Nieuws

Vitesse geeft spelers tien dagen vrij

Vitesse heeft de selectie tien dagen vrij gegeven. Voor 1 juni zal de competitie niet hervat worden. © Wil Kuijpers
ARNHEM - Vitesse heeft de selectie tien dagen vrij gegeven. Voor 1 juni zal de competitie niet hervat worden.
Algemeen directeur Pascal van Wijk heeft het besluit van de Arnhemse club in een schriftelijke update over het coronavirus naar buiten gebracht. Spelers, ook de buitenlandse, moeten wel in Nederland blijven om geen onnodige risico’s te lopen, maar ze zijn niet verplicht om dagelijks een individueel programma te volgen. Geblesseerde spelers van Vitesse blijven wel behandeld worden op het trainingscomplex op Papendal. 
Het is belangrijk dat de spelers zorgvuldig worden belast, zo laat de club weten. Na een periode van individuele training krijgen zij nu de ruimte om zich op te laden voor de komende periode waarin de intensiteit hoger zal zijn. Vitesse gaat er daarmee vanuit dat het seizoen medio juni wordt hervat en dus wordt uitgespeeld. Dinsdagmiddag hadden de eredivisieclubs daarover weer uitgebreid overleg samen met de KNVB.
Voor de teams van de Vitesse Voetbal Academie zit de competitie er al wel definitief op, zo besloot de KNVB onlangs al. Zodra het sein op groen staat vanuit de overheid en het RIVM, is het streven dat de trainingen van de jeugdteams weer worden hervat.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!