Nieuws

Meesterscout en oud-Vitessenaar Bursac overleden

Bosko Bursac (links) bij zijn afscheid met Herman Veenendaal.
Voormalig Vitesse-speler en scout Bosko Bursac is woensdag overleden. De 74-jarige Bursac stond bekend als een hele goede scout, hij haalde onder meer Nikos Machlas, Mahamadou Diarra, Dejan Curovic en Roy Makaay naar de Arnhemse club. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Voormalig Vitesse-speler en scout Bosko Bursac is woensdag overleden. De 74-jarige Bursac stond bekend als een hele goede scout, hij haalde onder meer Nikos Machlas, Mahamadou Diarra, Dejan Curovic en Roy Makaay naar de Arnhemse club.
De in Bosnië geboren Bursac speelde zelf ook nog tussen 1974 en 1980 voor de Arnhemmers. Na het uitbreken van de burgeroorlog in Joegoslavië werd hij door zijn oud-medespelers naar Arnhem gehaald en ging hij als scout aan de slag voor de club.
Voor Vitesse ontdekte hij tal van spelers die succesvol werden voor de club. De meesten werden met een forse transferwinst weer verkocht. 
In 2015 nam Bursac afscheid als scout bij Vitesse, al wilde hij destijds zelf nog langer doorgaan. 

'Aderlating voor de club'

Recent overleden ook Gouden Vitessenaar Kees Bakker en oud-speler Frans Rikken. 'Vandaag bereikte ons het trieste bericht dat oud-spits, -scout en Zilveren Vitessenaar Bosko Bursac in zijn slaap is overleden', reageert algemeen directeur Pascal van Wijk.
'Een aderlating voor de club en bovenal voor de directe familie en vrienden van deze Vitessenaren. Zodra de mogelijkheden het toelaten worden zij uiteraard herdacht rondom een thuiswedstrijd.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!