Nieuws

Even geen corona: vier berichten die niets te maken hebben met het virus

Ook dinsdag was een dag waarop het coronavirus en de bestrijding ervan prominent in het nieuws was. Omdat er veel meer gebeurt dan alleen ontwikkelingen in de coronacrisis, zet Omroep Gelderland dagelijks berichten op een rij die niets te maken hebben met corona. © Pixabay
HEERDE - Ook dinsdag was een dag waarop het coronavirus en de bestrijding ervan prominent in het nieuws was. Omdat er veel meer gebeurt dan alleen ontwikkelingen in de coronacrisis, zet Omroep Gelderland dagelijks berichten op een rij die niets te maken hebben met corona.

Prachtig weer op komst

Ook dinsdag was een dag waarop het coronavirus en de bestrijding ervan prominent in het nieuws was. Omdat er veel meer gebeurt dan alleen ontwikkelingen in de coronacrisis, zet Omroep Gelderland dagelijks berichten op een rij die niets te maken hebben met corona. © Khanh Le / Pexels
We genieten al enkele dagen van zonnig weer en voorlopig blijft dat nog zo. Woensdag kan het wel eens 25 graden worden, kondigde Raymond Klaassen van Weerplaza dinsdag aan. 'De kans op die hoge temperaturen zijn in het Rijk van Nijmegen het grootst. En ja, in menig tuin zal het nog warmer worden. Ik denk dat we wel weer wat dagrecords gaan breken', beloofde Klaassen. Met Pasen wordt het weer frisser.

Einde verhaal voor FC Lienden op zondag

Ook dinsdag was een dag waarop het coronavirus en de bestrijding ervan prominent in het nieuws was. Omdat er veel meer gebeurt dan alleen ontwikkelingen in de coronacrisis, zet Omroep Gelderland dagelijks berichten op een rij die niets te maken hebben met corona.
FC Lienden gaat alleen nog verder met zijn zaterdagelftal. De zondagafdeling stopt ermee, nu het bestuur stopt en nieuwe sponsoren zich niet hebben gemeld. Per 31 mei staan spelers en staf van FC Lienden op straat.

Eerst wat rook... en daarna gaat de auto in vlammen op

Ook dinsdag was een dag waarop het coronavirus en de bestrijding ervan prominent in het nieuws was. Omdat er veel meer gebeurt dan alleen ontwikkelingen in de coronacrisis, zet Omroep Gelderland dagelijks berichten op een rij die niets te maken hebben met corona. © Stefan Verkerk / News United
Arjan uit Nieuwleusen wist niet wat hij dinsdagochtend meemaakte. Hij was al vroeg vertrokken naar zijn werk, maar op de A50 bij Heerde ging het helemaal mis. Een lampje op het dashboard kleurde oranje en daarna rood. Vervolgens kwam er rook onder de motorkap vandaan en even later stond zijn Volvo in lichterlaaie.

Zijn we af van de overlast van de buxusmot?

Ook dinsdag was een dag waarop het coronavirus en de bestrijding ervan prominent in het nieuws was. Omdat er veel meer gebeurt dan alleen ontwikkelingen in de coronacrisis, zet Omroep Gelderland dagelijks berichten op een rij die niets te maken hebben met corona. © Frank Magdelyns / Pixabay
Sinds zijn komst naar Nederland in 2007 groeide de buxusmot in korte tijd uit tot een ware plaag. Zijn leefgebied verspreidde zich snel, doordat in menig tuin een buxus stond.  Inmiddels is de koolmees echter een grote vijand geworden en ook kippen houden wel van een buxusmot tussendoor. Dit jaar moet duidelijk worden of de grote schade waar de buxusmot voor zorgt echt tot het verleden behoort.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!