Nieuws

VLOG 4 | Verpleegkundige Janine heeft een zware dag

In de vierde vlog uit het ziekenhuis heeft verpleegkundige Janine een moeilijk moment. Kan ze thuis haar verhaal kwijt? IC-arts Anke in Apeldoorn vertelt dat ze sommige dingen liever voor zich houdt. Ook blikken we terug met een corona patiënt, die eerder in coma lag. Hoe gaat het nu? © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - In de vierde vlog uit het ziekenhuis heeft verpleegkundige Janine een moeilijk moment. Kan ze thuis haar verhaal kwijt? IC-arts Anke in Apeldoorn vertelt dat ze sommige dingen liever voor zich houdt. Ook blikken we terug met een corona patiënt, die eerder in coma lag. Hoe gaat het nu?
Bekijk hier de vlog:
De corona patiënt heeft geluk. Vorige week nog vocht hij in het CWZ in Nijmegen voor zijn leven. Nu heeft hij met zijn telefoon weer contact met zijn kinderen en kleinkinderen. Als alles mee zit, mag hij deze week naar huis.
Ondertussen heeft verpleegkundige Janine Nieuwenhuis een zware dag op de afdeling waar ook de eerder genoemde patiënt ligt. Een andere patiënt gaat hard achteruit. Of hij het zal halen is in de ochtend nog de vraag. Als Janine thuiskomt heeft ze slecht nieuws. 

Beeldbellen in Apeldoorn

In Gelre ziekenhuizen in Zutphen en Apeldoorn kunnen patiënten met iPads beeldbellen met hun familie. Ook de verpleegkundige gebruikt het beeldbellen om de familie op de hoogte te houden. Zo hebben ze een gezicht bij diegene die hun naaste verzorgt. 
Arts Anke Kröner werkt hard, net als de andere zorgmedewerkers, en is daarom minder thuis. Dat merkt haar dochtertje wel, zegt ze. Maar alles vertellen wat zich in het ziekenhuis afspeelt, doet ze liever niet. 

Vlog serie uit het ziekenhuis: #Strijdtegencorona

Op het hoogtepunt in de strijd tegen corona volgt Omroep Gelderland ziekenhuismedewerkers op de werkvloer. Hoe redden ze levens van coronapatiënten? En hoe houden ze zichzelf staande? Alle vlogs vind je hier: www.gld.nl/strijdtegencorona 
Reageren of tips? Mail naar Jenda Terpstra: jterpstra@gld.nl of Martijn Haas: mhaas@gld.nl