Nieuws

100-jarige krijgt eitje, boerenkool en serenade van burgemeester

WAGENINGEN - Burgemeester Agnes Schaap van Renkum heeft maandag Adriaan Dekker op bijzondere wijze gefeliciteerd met zijn honderdste verjaardag. De jarige wenste voor zijn verjaardag een eitje bij het ontbijt, boerenkool voor het avondeten en een bezoekje van de burgemeester. Maar Dekker begreep tot zijn spijt dat door het coronavirus de burgemeester niet in het verzorgingshuis waar hij woont op bezoek kon komen.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
100-jarige krijgt eitje, boerenkool en serenade van burgemeester
Groot was dan ook de verrassing dat de burgemeester met zijn familieleden en zijn vrienden hem vanochtend toezongen van onder zijn balkon in verzorgingshuis. 'Allemaal uit volle borst', roept burgemeester Schaap en luid klinkt het lied lang zal hij leven. De jarige job geniet zichtbaar van de aandacht. 

'Ik mag helaas niet bij u op bezoek komen'

'Deze meneer leefde al lang naar zijn verjaardag toe', zegt de burgemeester. 'Dan wil je er ook zijn. En dan vind je het ook heel fijn om er te zijn.' De burgemeester wenst na nog een verjaardagsliedje Dekker een fijne verjaardag toe.
'Ik mag helaas niet bij u op bezoek komen', zegt de burgemeester in de microfoon. We houden alle veiligheidsmaatregelen in acht. Het gaat om uw gezondheid en onze gezondheid.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!