Nieuws

'Grens tussen Duitsland en Nederland blijft ondanks corona open'

De grenzen tussen Duitsland en Nederland blijven open. Dat heeft de Duitse regering besloten, meldt minister-president Armin Laschet van de deelstaat Noordrijn-Westfalen. © Wikimedia commons
ISERLOHN - De grenzen tussen Duitsland en Nederland blijven open. Dat heeft de Duitse regering besloten, meldt minister-president Armin Laschet van de deelstaat Noordrijn-Westfalen.
In een video op Twitter is hij vol lof over die beslissing. 'De strijd heeft geloond, de grens blijft open. Een goede dag voor Noordrijn-Westfalen'.
Ook de grens met Duitsland en België blijft volgens hem geopend. 
Duitsland gaat de quarantainemaatregelen wel verscherpen, melden Duitse media. Duitsers, EU-burgers en buitenlanders die al lang in Duitsland wonen, moeten twee weken in thuisquarantaine blijven als ze vanaf het buitenland terugkomen naar Duitsland. 
De maatregel geldt alleen voor mensen die meerdere dagen buiten Duitsland zijn geweest en gaat vrijdag 10 april in. Vrachtwagenchauffeurs, medisch personeel en mensen die in Duitsland werken, kunnen gewoon hun werk blijven doen. 

Nederland is 'internationaal risicogebied'

Het Duitse Robert Koch Instituut (RKI), vergelijkbaar met het Nederlandse RIVM, besloot eind vorige week Nederland aan te merken als 'internationaal risicogebied'. Daarom was er de angst dat de grenzen tussen Duitsland en Nederland ook dicht moesten. De Duitse regering heeft de grenzen met veel andere buurlanden eerder al grotendeels gesloten. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!