Nieuws

Kijk naar de marathonuitzending van Grommen met Grol

De dierenparken zijn dicht door het coronavirus, maar gelukkig kunnen we wel gewoon van de dieren genieten. Omroep Gelderland zendt deze dinsdag een marathon uit van Grommen met Grol. © Omroep Gelderland
De dierenparken zijn dicht door het coronavirus, maar gelukkig kunnen we wel gewoon van de dieren genieten. Omroep Gelderland zendt deze dinsdag een marathon uit van Grommen met Grol.
In het TV-programma kijkt Mart Grol achter de schermen van de dierenparken in de provincie Gelderland. Hij ontmoet dieren van allerlei pluimage zoals de giftige hagedis het gilamonster, hij voert de sri lanka panters, wast de poten van een olifant, en traint met een dolfijn. 
Gedragsdeskundige Jan van Hooff en cabaretier Vincent Bijlo nemen op geheel eigenwijze de dieren en het dierenpark onder de loep. Maar ook de bezoekers met een mooi verhaal komen aan het woord.

Wetenschap

Daarnaast is er aandacht voor biomimicry, de wetenschap die haar inspiratie uit de natuur haalt. Saskia van den Muijsenberg vertelt wat wij daarvan kunnen leren. Hoe een giraffe ons helpt milieuvriendelijke smeerolie te maken of hoe het koraalrif ons laat zien hoe we de CO2 uitstoot kunnen verminderen.

Hoe laat?

Tussen 12.00 en 17.00 uur zie je deze dinsdag acht afleveringen. Uitgezonden tussen 5 januari 2016 en 15 maart 2016. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!