Nieuws

Rechtbank beslist volgende week over voorarrest 'Arnhemse terreurcel'

Rechtbanktekening: Hans Veen
De rechtbank in Rotterdam beslist volgende week dinsdag of de zes mannen die verdacht worden van het beramen van een aanslag op een evenement in Nederland, in de cel moeten blijven.
ROTTERDAM - De rechtbank in Rotterdam beslist volgende week dinsdag of de zes mannen die verdacht worden van het beramen van een aanslag op een evenement in Nederland, in de cel moeten blijven.
Aanvankelijk zou deze maandag de inhoudelijke behandeling beginnen van de zaak rond de 'Arnhemse terreurcel'. Er waren tien dagen voor uitgetrokken. Maar vanwege de coronacrisis is de behandeling voor onbepaalde tijd uitgesteld. Een nieuwe datum heeft de rechtbank nog niet.
De mannen werden in september 2018 opgepakt tijdens een grote politieactie op verschillende plekken in Nederland en zitten sindsdien vast. De zes worden verdacht van het voorbereiden en willen plegen van een terroristische aanslag ergens in Nederland.
Volgens het Openbaar Ministerie is de aanslag voorkomen door een infiltratieactie van de politie. Bij huiszoekingen werden destijds kunstmest en chemicaliën gevonden, voldoende om een halve kilo explosieven te maken. De hoofdverdachte stelt dat hij is uitgelokt door de infiltranten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!