Nieuws

Geen beren, maar paaseieren: deel jouw foto en ga op jacht

De berenjacht, je hebt er vast al eens iets over gehoord. Kinderen die door straten lopen om beren achter de ramen te spotten. Speciaal voor Pasen komt Jaime Lebbink uit Borculo met een variant: paaseieren spotten. © ANP
BORCULO - De berenjacht, je hebt er vast al eens iets over gehoord. Kinderen die door straten lopen om beren achter de ramen te spotten. Speciaal voor Pasen komt Jaime Lebbink uit Borculo met een variant: paaseieren spotten.
'Je kunt het combineren, tijdens de berenjacht paaseieren zoeken', legt Lebbink uit. 'Het is sowieso lekker om een ommetje te maken. Volg wel de RIVM-regels, ga niet met grote groepen.'

Ei achter het raam

Het is niet de bedoeling om in andermans tuin te gaan zoeken. Mensen kunnen een paasei tekenen en achter hun raam hangen. Of zet een ei naast een beer.
'Paasvuren en andere paasactiviteiten zijn afgelast door het coronavirus. We hopen zo een sprankje vrolijkheid te brengen met Pasen', vertelt Lebbink. In de gemeente Berkelland, waartoe Borculo behoort, wordt het al opgepakt. Lebbink hoopt dat andere gemeenten volgen.

Hoe werkt het?

  1. Maak een foto van je paasei(eren).
  2. Zoek je adres met de zoekbalk linksboven of zoom met je vingers in om de plek te vinden.
  3. Klik rechtsboven op 'Voeg een foto toe op de kaart' en selecteer de juiste plek.
  4. Upload de foto, vul de vragen in en klik op insturen.
  5. Bedankt! Je foto is te zien op onze kaart.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!