Nieuws

Wandelaars Vierdaagse betalen voorlopig maar de helft

Deelnemers aan de Vierdaagse hoeven voorlopig maar de helft van hun inschrijfgeld te betalen. Dat meldt de marsleiding in een mail aan wandelaars. De andere 50 euro van de in totaal 100 euro inschrijfgeld betalen ze pas als helemaal zeker is dat de Vierdaagse doorgaat. © ANP
NIJMEGEN - Deelnemers aan de Vierdaagse hoeven voorlopig maar de helft van hun inschrijfgeld te betalen. Dat meldt de marsleiding in een mail aan wandelaars. De andere 50 euro van de in totaal 100 euro inschrijfgeld betalen ze pas als helemaal zeker is dat de Vierdaagse doorgaat.
Op dit moment zijn de gevolgen van de coronacrisis voor de Vierdaagse nog onzeker, schrijft de Vierdaagse. 'Om u in deze onzekere situatie tegemoet te komen, is daarom besloten dat u op dit moment nog niet het volledige inschrijfgeld hoeft te betalen.'
Wandelaars die uiterlijk 17 april een aanbetaling van 50 euro voldoen, zijn zeker van hun inschrijving voor de 104e editie van de Vierdaagse. Pas eind april valt de definitieve beslissing over het wel of niet doorgaan van het wandelevenement. Gaat het door, dan pas vraagt de Vierdaagse de resterende 50 euro inschrijfgeld.
Eerder waren wandelaars nog bang dat ze konden fluiten naar hun 100 euro inschrijfgeld als de Vierdaagse zou worden afgeblazen. Nu zijn ze in ieder geval zeker van de helft van dat geld.

'Mooi statement'

De Vierdaagse wil in juli graag uit de startblokken. 'Uiteraard hopen wij dat de overheidsmaatregelen het beoogde effect hebben en dat we ons evenement veilig kunnen laten plaatsvinden. Het zou een mooi statement zijn na een lastige periode in Nederland en de rest van de wereld', aldus de mail.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!