Nieuws

Flexzorg Apeldoorn fraudeert en moet 160.000 euro terugbetalen

Thuiszorgorganisatie Flexzorg uit Apeldoorn moet gemeenten bijna 160.000 euro terugbetalen omdat het minder zorg leverde dan waarvoor het bedrijf betaald is. Dat bepaalde de rechtbank in Zutphen vrijdag. © Pixbay
APELDOORN - Thuiszorgorganisatie Flexzorg uit Apeldoorn moet gemeenten bijna 160.000 euro terugbetalen omdat het minder zorg leverde dan waarvoor het bedrijf betaald is. Dat bepaalde de rechtbank in Zutphen vrijdag.
Het zorgbedrijf wilde in eerste instantie juist geld zien van Apeldoorn en andere gemeenten omdat facturen niet volledig betaald werden. 

Zorg niet geleverd, wel gefactureerd

De gemeenten betaalden niet. Zij zijn van mening waren dat Flexzorg niet kon bewijzen dat de gefactureerde zorg ook echt geleverd was. De rechter geeft de gemeenten nu gelijk en wijst de vordering van het zorgbedrijf af. 'Flexzorg heeft namelijk onvoldoende onderbouwd dat zij de zorg die zij aan de gemeenten in rekening heeft gebracht daadwerkelijk heeft verleend', luidt de conclusie.
De gemeenten hoeven dus niks te betalen en krijgen al betaalde vergoedingen terug. De rechtbank maakte aan de hand van een schatting een berekening van het bedrag dat het zorgbedrijf teveel aan de gemeenten in rekening bracht. Flexzorg moet een bedrag van bijna 160.000 euro terugbetalen, plus de proceskosten.

Ook fraude in 2018

Het is niet de eerste keer dat het bedrijf in opspraak komt. In 2018 fraudeerde Flexzorg met declaraties, bleek uit een onderzoeksrapport van tien gemeenten. Ook zou het personeel onvoldoende gekwalificeerd zijn voor het werk wat ze moesten doen en werden cliënten misleid.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!