Nieuws

Zes weken cel voor 'coronahoester' uit Apeldoorn

Een 43-jarige man uit Apeldoorn is vrijdag op een supersnelrechtzitting bij de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot zes weken cel. Hij hoestte een agent in het gezicht en verzette zich tijdens zijn arrestatie. © Pixabay
UTRECHT - Een 43-jarige man uit Apeldoorn is vrijdag op een supersnelrechtzitting bij de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot zes weken cel. Hij hoestte een agent in het gezicht en verzette zich tijdens zijn arrestatie.
De Apeldoorner werd woensdag in een woning in Soest opgepakt na meldingen over geluidsoverlast. De man was aan het schreeuwen. Bij de politieauto hoestte hij de agent op korte afstand in het gezicht. Ook in de auto bleef hij hoesten. 'Eenmaal in de cel hoestte hij niet meer', stelde een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM).
De straf is gelijk aan de eis van het OM. De man moet ook een eerder opgelegde, voorwaardelijke celstraf van een week uitzitten en hij moet de betrokken agent 500 euro schadevergoeding betalen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!