Nieuws

Afgekeurde mondkapjes uit China waren niet voor medisch gebruik

Het is vooraf duidelijk aangegeven dat de afgekeurde mondmaskers uit China niet gebruikt konden worden in ziekenhuizen. Dat melden een woordvoerster van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken en een medewerker van het ministerie van Handel. © ANP
NIJMEGEN - Het is vooraf duidelijk aangegeven dat de afgekeurde mondmaskers uit China niet gebruikt konden worden in ziekenhuizen. Dat melden een woordvoerster van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken en een medewerker van het ministerie van Handel.
De mondkapjes kwamen onder andere terecht bij het CWZ ziekenhuis en Radboudumc in Nijmegen, zo werd eerder bevestigd. Joost Hopman, voorzitter van het crisisteam infectie-uitbraak bij het Radboudumc, benadrukte toen dat de maskers niet gebruikt zijn.
Volgens Hua Chunying, woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken, heeft de fabrikant van de mondkapjes laten weten dat de producten niet geschikt waren voor gebruik in het ziekenhuis.
'Maskers in verschillende categorieën bieden uiteenlopende beschermingsniveaus. Voor dagelijks gebruik en voor medische doeleinden', plaatst zij op Twitter.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!