Nieuws

Rapper Snelle scoort opnieuw nummer één-hit en dat is uniek

Rapper Snelle heeft zijn derde nummer één-hit in de Top 40 te pakken. Met het nummer '17 miljoen mensen' stijgt hij vrijdag naar de eerste plek in de belangrijkste hitlijst van Nederland. © screenshot Radio 538 '17 miljoen mensen'
GORSSEL - Rapper Snelle heeft zijn derde nummer één-hit in de Top 40 te pakken. Met het nummer '17 miljoen mensen' stijgt hij vrijdag naar de eerste plek in de belangrijkste hitlijst van Nederland.
Eind september 2019 kwam Snelle op één met Reünie en in januari steeg ook het nummer Smoorverliefd naar de bovenste plek in de hitlijst. Deze week lukt het de rapper met 17 miljoen mensen dus ook om de leiding te nemen. 
Het scoren van drie nummer één-hits in iets meer dan een half jaar tijd is een unieke prestatie in de Top 40. Nooit eerder wist een Nederlandse artiest dat in zo'n tempo te flikken. 

Extreem korte hit

Snelle maakte het nummer '17 miljoen mensen' samen met zangeres Davina Michelle. Het nummer is een eerbetoon aan onder meer hulpverleners, leraren en vakkenvullers in deze coronacrisis. Het lied duurt 1 minuut en 47 seconden, wat uitzonderlijk kort is. Sterker nog: nooit eerder stond er een single op één met zo'n korte lengte.
De populaire rapper is geboren en getogen in Gorssel.
Bekijk het nummer 17 miljoen mensen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!