Nieuws

Bedrijven komen met groot woord van dank

Veel zorgmedewerkers hebben de laatste weken al meermaals blijken van dank ontvangen vanuit de samenleving. Een minuten durend applaus, stoepkrijttekeningen of gratis pizza's voor een complete zorgafdeling: het gebeurde allemaal. Vier bedrijven uit Tiel en omgeving zijn ook met een idee op de proppen gekomen. © Alfred van Drumpt
TIEL - Veel zorgmedewerkers hebben de laatste weken al meermaals blijken van dank ontvangen vanuit de samenleving. Een minuten durend applaus, stoepkrijttekeningen of gratis pizza's voor een complete zorgafdeling: het gebeurde allemaal. Vier bedrijven uit Tiel en omgeving zijn ook met een idee op de proppen gekomen.
Vadrupak, Duck-Lift, VDU Uitzendbureau en Herbert Sas Transport hebben een truck laten bestickeren met de tekst Hart voor de zorg. Die truck rijdt in ieder geval tot eind april in een straal van vijftig kilometer rondom Tiel.
Onderweg wordt gestopt bij ziekenhuizen en zorginstellingen om te laten zien dat aan het personeel wordt gedacht.

'Het gaat ons aan het hart'

'Echt als blijk van steun', zegt Alfred van Drumpt, één van de initiatiefnemers van de actie. 'We vinden het belangrijk om de mensen die dag en nacht bezig zijn de coronacrisis te bestrijden een hart onder de riem te steken. We hebben zelf familieleden die in de zorg werken, het gaat ons aan het hart.'
De wagen, oplegger en trailer zijn van de bedrijven zelf. Speciaal voor deze actie is de wagen bestickerd. Wanneer er in de komende tijd klussen op de rol staan in de buurt van ziekenhuizen of zorginstellingen, wordt indien nodig een omweg gemaakt om daar even halt te houden.
'We toeteren dan als we voor de deur staan, of we kondigen ons bezoek van tevoren aan. Dan kunnen de zorgmedewerkers er ook nog een fotomomentje van maken', aldus Van Drumpt. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!