Nieuws

Harderwijk scheldt kosten voor afgelaste evenementen kwijt

De gemeente Harderwijk wil de subsidies terug voor evenementen die door het coronavirus niet doorgaan. Wel scheldt de gemeente de organisatie kosten kwijt die al gemaakt waren. © ANP
HARDERWIJK - De gemeente Harderwijk wil de subsidies terug voor evenementen die door het coronavirus niet doorgaan. Wel scheldt de gemeente de organisatie kosten kwijt die al gemaakt waren.
Het gaat om subsidies die gegeven zijn voor evenementen tot 1 juni. De gemeente heeft aangekondigd ook coulant om te gaan met evenementen die na die datum worden georganiseerd, maar nu in de voorbereiding veel onzekerheid ervaren.

Rekening

Gesubsidieerde evenementen die niet doorgaan, maar die ook geen kosten hebben gemaakt, zullen de verstrekte subsidie wel moeten terugbetalen. Zij krijgen daarvoor een rekening van de gemeente.

Overige maatregelen

Subsidies aan culturele en zorg-/welzijnsinstellingen worden gewoon verstrekt. Als door de huidige omstandigheden subsidieafspraken niet kunnen worden nagekomen, dan gaat de gemeente coulant daar mee om. Zo nodig worden voorschotten van structurele subsidies eerder uitgekeerd.
Verder vraagt de gemeente tot 31 augustus geen precariorechten, terrassen- en toeristenbelasting. Harderwijk hoopt met al deze maatregelen de lokale ondernemers een steuntje in de rug te geven.