Nieuws

Coronacrisis heeft ook gevolgen voor grote terrorismerechtszaak

Rechtbanktekening: Hans Veen
Door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus gaat ook de inhoudelijke behandeling van de grote terrorismezaak tegen zes mannen uit Arnhem en omgeving niet van start.
ARNHEM - Door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus gaat ook de inhoudelijke behandeling van de grote terrorismezaak tegen zes mannen uit Arnhem en omgeving niet van start.
De zaak tegen de mannen zou maandag 6 april beginnen, maar de inhoudelijke behandeling gaat niet door. Voor de behandeling van het megaproces waren meer dan tien dagen uitgetrokken. 

Nieuwe data niet duidelijk

De mannen werden in september 2018 opgepakt tijdens een grote politieactie op verschillende plekken in Nederland en zitten sinds die tijd vast.
De mannen worden verdacht van het voorbereiden en willen plegen van een terroristische aanslag ergens in Nederland. Volgens het Openbaar Ministerie is door een infiltratieactie van de politie die aanslag voorkomen. De hoofdverdachte stelt dat hij is uitgelokt door de infiltranten. 
Aankomende maandag zal in een aangepaste zitting gekeken worden hoe het proces verder gaat. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!