Nieuws

'Het lijkt wel een horrorfilm', zes uitvaarten in een week in Heerde

Corona treft de inwoners van Heerde ongekend hard. De gemeente is een brandhaard van het virus geworden, en dat slaat terug op alle facetten van de gemeenschap. Uitvaartondernemers hebben het druk in deze ook voor hen zware tijden. © NOS
HEERDE - Corona treft de inwoners van Heerde ongekend hard. De gemeente is een brandhaard van het virus geworden, en dat slaat terug op alle facetten van de gemeenschap. Uitvaartondernemers hebben het druk in deze ook voor hen zware tijden.
Uitvaartorganisatie Memento Mori in het centrum van Heerde zit recht tegenover woonzorgcentrum Brinkhoven. Het zorgcentrum had al zeker 14 doden te betreuren, op een totaal van 70 bewoners. De uitvaartmedewerkers hadden het nog nooit zo druk als nu.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
'Het lijkt wel een horrorfilm', zes uitvaarten in een week in Heerde

'Lijkt een horrorfilm'

'Verschrikkelijk, ik ben al jaren uitvaartbegeleider, maar de manier waarop ik nu mijn werk moet doen; afschuwelijk', vertelt Astrid Strijbos van Memento Mori aan de NOS. 
Dat beaamt ook predikant Sjaak Weststrate: 'Ik had nu in één week zes uitvaarten. Dat is nog nooit voorgekomen. Het lijkt wel een horrrorfilm waar wij nu inzetten. Het dorp is helemaal in de ban van de ziekte en wat voor impact het heeft op families en gezinnen.'

'Rouwen valt zwaar'

Zwaar is het, ook omdat je elkaar fysiek niet even een hart onder de riem kunt steken. 'Ik denk dat als je in deze tijd een dierbare verliest, ja dat maakt het rouwen heel zwaar', besluit Strijbos.
Waarom de gemeente Heerde zo hard getroffen wordt, daarover zijn verschillende ideeën. We zetten hier een aantal zaken voor je op een rij.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!