Nieuws

Let op! Er zijn Belastingdienst-oplichters actief

Veel bedrijven zijn de afgelopen maanden benaderd door oplichters, die zich voordoen als medewerker van de Belastingdienst. Ze vertellen dat de ondernemer nog omzetbelasting moet betalen en daar bovenop nog een boete. De bedrijven moeten dat geld meteen overmaken en daarmee halen de oplichters veel geld binnen. © ANP
APELDOORN - Veel bedrijven zijn de afgelopen maanden benaderd door oplichters, die zich voordoen als medewerker van de Belastingdienst. Ze vertellen dat de ondernemer nog omzetbelasting moet betalen en daar bovenop nog een boete. De bedrijven moeten dat geld meteen overmaken en daarmee halen de oplichters veel geld binnen.
De oplichters vertellen de bedrijven dat ze de boete meteen teruggestort wordt als er direct betaald wordt. En als het slachtoffer dan betaalt, gaat het geld naar een zogenoemde geldezel. Dat is iemand die zijn rekening tegen betaling beschikbaar stelt voor criminele activiteiten.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Volgens de politie weten de oplichters opvallend veel van de slachtoffers. Ook legt de beller rustig en duidelijk uit waarom hij belt en wat de eventuele gevolgen zijn als het slachtoffer niet betaalt. 
De politie benadrukt dat de Belastingdienst nooit telefonisch of via sms vraagt om geld over te maken. 'Mensen die dit soort telefoontjes krijgen, moeten meteen ophangen.'
Foto: Anja van der Steege
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!