Nieuws

Verbouwing dorpshuis IJzendoorn begonnen na gulle gift van acht ton

In IJzendoorn (gemeente Neder-Betuwe) is woensdag de ingrijpende verbouwing/uitbreiding van het dorpshuis begonnen. Doel is het dorpshuis duurzamer, toegankelijker en geschikt voor meer doelgroepen te maken. © Gerti Tom Broers
IJZENDOORN - In IJzendoorn (gemeente Neder-Betuwe) is woensdag de ingrijpende verbouwing/uitbreiding van het dorpshuis begonnen. Doel is het dorpshuis duurzamer, toegankelijker en geschikt voor meer doelgroepen te maken.
Het dorpshuis heeft nu nog Ons Tehuis, maar krijgt bij de opening na de verbouwing de naam Gerrit van Riemsdijkhuis. Het wordt vernoemd naar een oud-inwoner van het dorp aan de Waal, die inmiddels in Liechtenstein woont. Hij schonk 1 miljoen Zwitserse frank voor het dorpshuis, omgerekend ruim 830.000 euro.
De bouwers waren even bang dat de coronacrisis roet in het eten zou gooien, maar de werkzaamheden konden toch van start gaan. Het bouwbedrijf verwacht in oktober klaar te zijn. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!