Nieuws

Jongeren zitten samen in auto en krijgen boete

Vijf jongeren zijn maandagavond in Winssen beboet om ze zich niet hielden aan de maatregelen van de overheid om corona te voorkomen. Handhavers van de gemeente Beuningen troffen de jongeren met auto's aan op de dijk in Winssen. © Omroep Gelderland
BEUNINGEN - Vijf jongeren zijn maandagavond in Winssen beboet om ze zich niet hielden aan de maatregelen van de overheid om corona te voorkomen. Handhavers van de gemeente Beuningen troffen de jongeren met auto's aan op de dijk in Winssen.
Ze gingen vervolgens bij elkaar zitten in één van de auto's. Dat mag niet meer sinds vorige week. Vorige week maandag kondigde de Rijksoverheid nieuwe maatregelen af. Eén daarvan is het samenscholingsverbod. Gemeenten kregen de opdracht om actief te handhaven op dit verbod.

Niet leuk, wel nodig

In Beuningen voeren politie en BOA’s dit samen uit. Als het verbod wordt overtreden, kan een boete tot 400 euro worden opgelegd. 'Niet leuk, maar wel nodig', stelt de gemeente.
'De meeste mensen houden zich aan de nieuwe maatregelen. Daar ben ik zeer tevreden over', zegt burgemeester Daphne Bergman. 'Zoveel mogelijk thuisblijven en het verbod om in groepen iets te doen, dat is lastig. Die maatregelen zijn niet leuk. Ze zijn wel nodig om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. En dat is wat we nu nodig hebben. Daarom nogmaals een oproep om je aan de regels vanuit de overheid te houden. In het belang van ons allemaal.'