Nieuws

Nijmegen en Arnhem gebruiken oude computersystemen: 'Kan riskant zijn'

Tientallen Nederlandse gemeenten, waaronder de gemeente Arnhem, gebruiken oude besturingssystemen voor hun computers. Die draaien nog op Windows 7, een systeem dat niet meer wordt ondersteund door Microsoft. Dat betekent ook dat het systeem in principe geen beveiligingsupdates meer krijgt. © ANP
ARNHEM - Tientallen Nederlandse gemeenten, waaronder de gemeente Arnhem, gebruiken oude besturingssystemen voor hun computers. Die draaien nog op Windows 7, een systeem dat niet meer wordt ondersteund door Microsoft. Dat betekent ook dat het systeem in principe geen beveiligingsupdates meer krijgt.
En dat kan riskant zijn, nu veel ambtenaren thuiswerken, zo waarschuwen de vakbladen Binnenlands Bestuur en AG Connect na een gezamenlijk onderzoek. In 22 van de 35 onderzochte gemeenten draaien computers nog op Windows 7. In totaal gaat het om 16.000 werkplekken. 
Meerdere gemeenten hebben geen 'patches' op hun computer gezet om de beveiliging van Windows 7 te dichten. Of in Arnhem een 'patch' wordt gebruikt is niet duidelijk. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!