Nieuws

Streep door bloemencorso in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Het bloemencorso in Lichtenvoorde gaat dit jaar niet door. Het evenement stond zondag 13 september op de planning, maar daar is vanwege het coronavirus nu al een streep doorheen gezet door de organisatie.
'Een ontzettend moeilijk besluit, maar weloverwogen genomen', laat de stichting achter het corso dinsdag weten.
Er lagen scenario's om het corso door te laten gaan, al dan niet in aangepaste vorm. 'Maar gezien de maatregelen die getroffen zijn om de uitbraak van het coronavirus te bestrijden, is dit met het oog op de gezondheid van de inwoners van onze gemeenschap en de bezoekers de enige juiste beslissing', zegt voorzitter Herman ter Haar van de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde.
De tekst gaat verder onder de foto.

Geen onnodige investeringen doen

Het besluit is volgens de stichting genomen in overleg met de corsogroepen, de bloemencommissie en de gemeente Oost Gelre. De groepen konden door de maatregelen rond het coronavirus pas veel later beginnen met het bouwen van hun wagen.
'Doordat er nog steeds onzekerheid is over de duur van de maatregelen die vanuit de overheid worden opgelegd, willen we niet dat corsogroepen nu onnodige investeringen doen', aldus Ter Haar.

Ook corso in Zundert afgelast

Dit jaar zou de 91ste editie van het bloemencorso in Lichtenvoorde worden gehouden. Maandag werd al een streep gezet door het corso in het Brabantse Zundert.
Bekijk hier de mooiste beelden van het bloemencorso in Lichtenvoorde van vorig jaar: