Nieuws

Man (22) opgepakt voor gewapende woningovervallen en ramkraak op Veluwe

De politie heeft dinsdag een 22-jarige man uit Harderwijk aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij meerdere woningovervallen en een ramkraak bij een juwelier. © Damian Ruitenga/News United
HARDERWIJK - De politie heeft dinsdag een 22-jarige man uit Harderwijk aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij meerdere woningovervallen en een ramkraak bij een juwelier.
Een van de overvallen was in maart vorig jaar in Vierhouten, waar gewapende daders de bewoners van een landhuis opsloten. De politie denkt ook dat de Harderwijker betrokken was bij de overval in Ermelo van vorige maand. Daar werd een ouder echtpaar en hun kleindochter tijdens de overval in hun villa met een wapen bedreigd. 

Ramkraak in Harderwijk

De ramkraak vond ook vorige maand plaats, bij een juwelier in Harderwijk. De daders richtten veel schade aan met een kleine zwarte auto, maar gingen er zonder buit vandoor.
De politie zegt dat dankzij uitbreid onderzoek van de recherche de verdachte dinsdagochtend kon worden aangehouden. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Zie ook: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!