Gemeente Ede

Eigenaar restaurant in Ede afgeperst, broer afgetuigd met honkbalknuppels

In Ede wordt een dreigbrief opgehangen bij een restaurant. Niet veel later ontploft er zwaar vuurwerk. Het betreft hier afpersing van de eigenaar van de eetgelegenheid. © politie/Bureau GLD
EDE - In Ede wordt een dreigbrief opgehangen bij een restaurant. Niet veel later ontploft er zwaar vuurwerk. Het betreft hier afpersing van de eigenaar van de eetgelegenheid.
Het is dinsdag 10 maart wanneer twee mannen een parkeerplaats in Ede oversteken. Ze lopen door de stad en komen uit op de Molenstraat. Een van de twee verdwijnt uit beeld, de andere loopt naar het restaurant.
Bekijk de beelden, de tekst gaat eronder verder.
Eigenaar restaurant in Ede afgeperst, broer afgetuigd met honkbalknuppels
Deze man hangt bij de horecazaak een brief op, een dreigbrief. Daarna pakt hij een stuk zwaar illegaal vuurwerk, steekt het aan en loopt weg. Het vuurwerk ontploft.

Intimiderende boodschap

De brief bevat een intimiderende boodschap. Die is bedoeld voor de eigenaar. Volgens de politie wordt de man afgeperst. In de brief verwijst de schrijver naar een eerdere mishandeling. Die vond plaats op de Haverkamp in Lunteren op 27 februari. Het slachtoffer (27) is een broer van de restauranteigenaar.
De broer is rond 5.20 uur die ochtend aangevallen door twee mannen met honkbalknuppels. Ze sloegen de man bewusteloos en gingen erna vandoor.
De politie weet dat voor de mishandeling een auto in de buurt van de Haverkamp in Lunteren is gezien. Het zou gaan om een Opel Vectra. De politie hoopt dat getuigen meer over die auto en de inzittenden kunnen vertellen.
Verder wil de politie uiteraard weten wie de dreigbrief bij het restaurant in Ede heeft bezorgd. Herken je het handschrift, zegt het taalgebruik je iets? Vertel de politie wat je weet via de tiplijn: 0800-6070. Je mag jouw informatie uiteraard ook anoniem delen, bel dan 0800-7000. Het zaaknummer is 2020108082. Verder is er dit online tipformulier op politie.nl.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!