Instellingen

Drie inwoners uit de Achterhoek overleden aan coronavirus

Inwoners van de gemeenten Oude IJsselstreek, Montferland en Aalten zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het zijn zover bekend de eerste dodelijke slachtoffers van het virus in de Achterhoek. © ANP
AALTEN - Inwoners van de gemeenten Oude IJsselstreek, Montferland en Aalten zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het zijn zover bekend de eerste dodelijke slachtoffers van het virus in de Achterhoek.
Aalten was de eerste gemeente uit de Achterhoek die officieel bekendmaakte dat er een inwoner is overleden aan Covid-19. 'Als gemeenschap gaan onze gedachten uit naar de nabestaanden', schrijft de gemeente in een reactie.
Niet veel later volgden de berichten uit Montferland en Oude IJsselstreek. De leeftijd en woonplaats van de slachtoffers is niet bekendgemaakt.
In de Achterhoek zijn volgens het RIVM tachtig mensen positief getest op het coronavirus. Het RIVM meldt niet waar mensen die overlijden woonachtig waren. Ook wordt niet iedereen met klachten getest, waardoor het aantal mensen met corona in de Achterhoek waarschijnlijk hoger ligt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!