Nieuws

'De coronacrisis hakt er flink in', ondernemers in Wijchen komen met plan

Twee lokale ondernemers pronken met de t-shirts.
Nieuwe schoenen, een goed boek of een warme maaltijd tijdens de coronacrisis? In Wijchen kan men vanaf maandag gewoon thuis winkelen. Zeventien vrijwilligers fietsen in de avonduren rond om producten van lokale ondernemers voor de deur af te leveren. © Wijchenis
WIJCHEN - Nieuwe schoenen, een goed boek of een warme maaltijd tijdens de coronacrisis? In Wijchen kan men vanaf maandag gewoon thuis winkelen. Zeventien vrijwilligers fietsen in de avonduren rond om producten van lokale ondernemers voor de deur af te leveren.
‘Winkeliers missen hun klanten. Niet alleen qua omzet, maar vooral ook het persoonlijke contact’, weet Yvette Akkermans, centrummanager van Wijchen. 'We willen ervoor zorgen dat die klantenbinding blijft.’ Daarom bundelen lokale restaurants, kledingwinkels, meubelzaken en andere ondernemingen hun krachten door een thuisbezorgservice op touw te zetten.
‘De coronacrisis hakt er flink in. Inkomsten dalen en lasten blijven’, stelt Akkermans. ‘Er zijn wel regelingen, maar niet iedereen kan daarmee het hoofd boven water houden.’ Winkeliers die zelf niet de capaciteit hebben om spullen bij de consument thuis te bezorgen, worden nu een handje geholpen.

Wijchense T-shirts

Is de bestelling voor 16.00 uur geplaatst, dan ligt het een half uur later klaar bij de HEMA om opgepikt te worden door één van de zeventien vrijwillige bezorgers. Vanaf maandag rijden zij op hun fiets door de gemeente Wijchen om de pakketjes rond te brengen.
Om het project te financieren, is zaterdag een webshop geopend waar speciale t-shirts worden verkocht met de slogan ‘Wijchen - Samen Sterk’. 'Opbrengsten van de shirts gaan in een pot om lokale ondernemers te steunen in deze moeilijke tijd. We hebben al tweehonderd bestellingen binnen’, vertelt Akkermans. ‘We willen natuurlijk dat iedereen thuis blijft, maar we willen ook dat onze winkels deze crisis overleven.'