Nieuws

Ziekenhuis Ede eerste met militaire ondersteuning voor corona

EDE - Achttien militairen hebben zich maandagmorgen gemeld bij Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Dat is het eerste Gelderse ziekenhuis dat de helpende hand krijgt van militairen in het gevecht tegen het coronavirus. Het gaat om zes artsen en twaalf verpleegkundigen die staan te trappelen om hun handen uit de mouwen te steken.
De achttien militairen volgen maandag een interne opleiding en gaan vanaf dinsdag aan de slag op de afdelingen intensive care en spoedeisende hulp, aldus een woordvoerster van het ziekenhuis.
Gelderse Vallei vroeg vrijdag om militaire hulp, nadat was besloten om het aantal ic-bedden drastisch uit te breiden. In de omgeving van Ede loopt het aantal met het coronavirus besmette mensen snel op. De militairen lopen maandag nog in uniform door het ziekenhuis, maar vanaf dinsdag zijn zij niet meer te onderscheiden van het andere personeel. De militaire hulpverleners blijven volgens het ziekenhuis tot 17 april in Ede.

10 militair verpleegkundigen in Heerde

Defensie stuurde ook al 10 algemeen militair verpleegkundigen naar een verzorgingshuis in Heerde, waar het coronavirus een wissel had getrokken op het zorgpersoneel.
Bekijk de video.
Militairen ondersteunen ziekenhuis in Ede