Nieuws

Politie rijdt ladderzatte automobilist klem in Westervoort

De politie heeft zaterdag een dronken bestuurder klemgereden in Westervoort. De man negeerde een stopteken en moest uiteindelijk met geweld uit zijn auto worden gehaald. © ANP
WESTERVOORT - De politie heeft zaterdag een dronken bestuurder klemgereden in Westervoort. De man negeerde een stopteken en moest uiteindelijk met geweld uit zijn auto worden gehaald.
Surveillerende agenten zagen de man rond 13.45 uur stilstaan op de Dorpstraat. Ze gaven aan dat hij zijn weg moest vervolgen, maar hij reageerde niet op de aanwijzing. Toen een van de agenten uitstapte om naar hem toe te lopen, ging hij ervandoor.
De politie ging achter hem aan en gaven hem een stopteken, maar daar reageerde de automobilist niet op. Ook niet op de sirene en zwaailichten.

Alcohollucht in de auto

De bestuurder werd op de kruising van de Kerkstraat en Klapstraat klemgereden. Bij het openen van de deuren roken de agenten een alcohollucht. Omdat de bestuurder niet wilde meewerken aan een blaastest, werd hij aangehouden. 
De man weigerde echter uit te stappen en moest met 'gepast geweld' uit de auto worden gehaald, schrijft de politie op Facebook. Uiteindelijk bleek uit een ademanalyse bij het cellencomplex in Arnhem dat hij vier keer zoveel alcohol had gedronken als is toegestaan.
Het rijbewijs van de man is ingenomen. Ook kreeg hij een bekeuring voor het negeren van een stopteken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!