Nieuws

Snelheidsduivel crasht na achtervolging, bespuugt agenten en roept 'corona'

Een 34-jarige snelheidsmaniak uit Wanroij is vrijdagavond opgepakt in Overasselt na een achtervolging door de politie. De man reed meer dan 100 kilometer per uur in de bebouwde kom. Bij zijn aanhouding bespuugde hij agenten en riep 'corona'. © ANP
OVERASSELT - Een 34-jarige snelheidsmaniak uit Wanroij is vrijdagavond opgepakt in Overasselt na een achtervolging door de politie. De man reed meer dan 100 kilometer per uur in de bebouwde kom. Bij zijn aanhouding bespuugde hij agenten en riep 'corona'.
De achtervolging begon in Malden. 'De man viel op door zijn rijgedrag', zegt een woordvoerder. Toen hij een stopteken negeerde, zette de agenten de achtervolging in. In Overasselt crashte de man en kon de politie hem aanhouden, maar dat ging niet van harte. 

Coronaspuger

'De man was erg agressief, riep woorden als corona en bespuugde agenten', zegt de voorlichter. Dat neemt de politie zeer hoog op.
Eerder deze week werd een man uit Noordwijkerhout (Zuid-Holland) al veroordeeld tot tien weken cel omdat hij twee agenten opzettelijk in hun gezicht hoestte en beweerde dat hij corona had. 

Vastgezet

De bestuurder mocht overigens helemaal niet autorijden. 'Hij had een rijverbod. Eerder op de vrijdag was hij al aangehouden met te veel drank op achter het stuur.' De 34-jarige Wanroijer is vastgezet voor verder onderzoek. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!