Nieuws

Drutenaar (17) overleden na crash A73 Beuningen

Ernstig ongeval op A73 bij Beuningen.
Een 17-jarige automobilist uit Druten is zaterdag in het ziekenhuis overleden na een crash vrijdagavond op de A73 bij Beuningen. De personenauto die hij bestuurde is achter op een vrachtwagen gereden en opengescheurd. Zijn 20-jarige bijrijder, eveneens uit Druten, raakte in shock. Het ongeval gebeurde even na elf uur in de richting van Ewijk. © Persbureau Heitink
BEUNINGEN - Een 17-jarige automobilist uit Druten is zaterdag in het ziekenhuis overleden na een crash vrijdagavond op de A73 bij Beuningen. De personenauto die hij bestuurde is achter op een vrachtwagen gereden en opengescheurd. Zijn 20-jarige bijrijder, eveneens uit Druten, raakte in shock. Het ongeval gebeurde even na elf uur in de richting van Ewijk.
De automobilist klapte met zeer hoge snelheid achterop de vrachtwagen en kwam 150 meter verderop tot stilstand, meldde een getuige die de bijrijder uit de auto haalde. Ambulancepersoneel buiten dienst dat toevallig langs reed nam de hulp over totdat ook de gealarmeerde hulpdiensten en een traumahelikopter kwamen. De bestuurder heeft ruim 50 minuten bekneld gezeten voordat de brandweer hem bevrijdde.
Tekst gaat verder onder video
Drutenaar (17) overleden na crash A73 Beuningen
De bestuurder is in kritieke toestand met de ambulance naar het Radboudumc ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij. De snelweg was tot diep in de nacht vanaf Beuningen richting van Ewijk afgesloten voor verkeer zodat de politie het ongeval kon onderzoeken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!