Nieuws

Achterhoekse ziekenhuizen weren bezoekers van coronapatiënten

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk scherpen de bezoekregeling aan voor mensen die langskomen voor een bezoek aan een coronapatiënt. De ziekenhuizen nemen die maatregel voor de veiligheid van het ziekenhuispersoneel en de bezoekers. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk scherpen de bezoekregeling aan voor mensen die langskomen voor een bezoek aan een coronapatiënt. De ziekenhuizen nemen die maatregel voor de veiligheid van het ziekenhuispersoneel en de bezoekers.
De nieuwe regels gaan zaterdag in en gelden ook voor de bezoekers van patiënten van wie vermoed wordt dat ze besmet zijn met corona. De hoop is dat daarmee verspreiding van het coronavirus wordt tegengegaan. 
De ziekenhuizen hebben enkele uitzonderingen opgesteld. Bij kinderen die corona hebben of daarvan verdacht worden mag per dag één ouder op bezoek komen. Bij kraamvrouwen in diezelfde situatie mag de partner langskomen. Terminale patiënten die besmet zijn mogen nog maximaal vijf bezoekers ontvangen, maar niet meer dan drie op hetzelfde moment.

'Het kan even niet anders'

Woordvoerder Saskia Steenbergen zegt te beseffen dat de maatregel zwaar is. 'Maar het kan even niet anders', voegt ze toe. Ze hoopt dat mensen die niet van plan waren deze vrijdag nog op bezoek te gaan, dat alsnog zullen doen nu de regels vanaf zaterdag veranderen.
Hoeveel patiënten met coronabesmetting in het ziekenhuis liggen, kan de woordvoerder niet precies zeggen. In zowel het Slingeland als het SKB liggen er meerdere, maar het aantal verandert per dag. 
Op dit moment kunnen de twee Achterhoekse ziekenhuizen de druk nog aan. Wel is een oproep gedaan aan medisch deskundigen en specialisten om zich beschikbaar te stellen, voor het geval de nood aan de man komt. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!