Nieuws

Ondernemers Noord-Veluwe helpen collega's in coronacrisis

Zeven ondernemers in Nunspeet en Elburg richten een stichting op om collega's te steunen in de coronacrisis. © LOEmedia
ELBURG - Zeven ondernemers in Nunspeet en Elburg richten een stichting op om collega's te steunen in de coronacrisis.
Het doel is om initiatieven te ontwikkelen voor bedrijven, waardoor zij ook na de coronacrisis nog bestaan. De stichting richt zich op ondernemers uit Nunspeet en Elburg.
De stichting wil getroffen ondernemers ontlasten, zodat die zich 'focussen kunnen op hun corebusiness'. De expertise van de bij de stichting betrokken ondernemers ligt op verschillende terreinen: bedrijfskundige vraagstukken, managementondersteuning en advisering, coaching en begeleiding, accountancy, automatisering en marketing.
Zij hebben daarnaast een groot professioneel netwerk, ingangen bij businessclubs, ondernemers en ondernemersverenigingen en bij de beide gemeenten.

Concrete initiatieven

De volgende initiatieven worden op dit moment uitgevoerd of kunnen direct worden ondersteund:
  • WieBezorgtWat: mkbhelpt.nl heeft een bezorgsite ontwikkeld voor ondernemers uit de gemeenten Elburg en Nunspeet die op dit moment gebruik (willen) gaan maken van thuisbezorging van hun producten. Meerdere ondernemers hebben inmiddels belangstelling getoond voor dit initiatief. De site gaat nog voor 1 april de lucht in.
  • Communicatie met de gemeente: de gemeenten Elburg en Nunspeet ondersteunen dit initiatief. Mkbhelpt.nl bundelt de vragen en overlegt de initiatieven met de gemeente.
  • Bedrijfsvoering in crisissituaties: vragen over mogelijkheden of alternatieven om bedrijfsvoering gaande te houden en andere zakelijke zorgen gedurende deze coronacrisis worden uitgewerkt door het team van mkbhelpt.nl en overlegd met de bevoegde instanties en de gemeenten.
  • Meedenken en samenwerken bij innovatieve en creatieve ideeën: mkbhelpt.nl ondersteunt bedrijven bij het uitwerken en implementeren van creatieve ideeën die ze nu niet zelfstandig kunnen uitwerken of ontwikkelen. Initiatieven kunnen worden gebundeld en eventueel digitaal worden ondersteund.

Zie voor info: www.mkbhelpt.nl.