Nieuws

Appelpop neemt moeilijke beslissing: streep door muziekfestival

Publiek bij een concert op Appelpop in 2019.
Muziekfestival Appelpop gaat dit jaar niet door. De organisatie van het festival in Tiel vindt het risico te groot om het feest door te laten gaan in de huidige coronacrisis. © Ton Arbouw
TIEL - Muziekfestival Appelpop gaat dit jaar niet door. De organisatie van het festival in Tiel vindt het risico te groot om het feest door te laten gaan in de huidige coronacrisis.
Appelpop spreekt van een 'moeilijke beslissing' voor alle betrokkenen. De toekomst van het festival is onzeker geworden, omdat ondernemers het festival voor een aanzienlijk deel sponsoren. Voor hen is het nog onduidelijk of zij Appelpop de komende jaren mogelijk kunnen blijven maken. En zonder hun bijdrages lukt het de organisatie niet om Appelpop verantwoord door te laten gaan.

Vergunningen en herinrichting Waalkade

De onzekere toekomst is niet de enige reden voor het annuleren van Appelpop 2020, dat op 11 en 12 september gehouden zou worden. 'Begin dit jaar is een traject opgestart voor het aanvragen van nieuwe, specifieke vergunningen. In goed overleg met de lokale en provinciale overheden is geconstateerd dat een volledige procedure voor deze aanvraag niet tijdig kan worden afgerond', deelt de organisatie mee.
Bekijk het interview met Kees van Keulen, voorzitter van Muziekstad Tiel. De tekst gaat daaronder verder.
Appelpop neemt moeilijke beslissing: streep door muziekfestival
Bovendien verloopt de herinrichting van het festivalterrein op de Waalkade in Tiel trager dan voorspeld. Zowel de aannemer als de gemeente Tiel heeft alles in het werk gesteld om de werkzaamheden tijdig af te ronden, maar beide partijen konden nog niet garanderen dat het echt zou lukken vóór de start van Appelpop.

Terug in 2021

Tijdens de vorige editie van Appelpop traden tal van bekende Nederlandse artiesten op in Tiel. Onder meer Suzan en Freek, Davina Michelle, Douwe Bob, Nielson, Within Temptation, Rondé, Kraantje Pappie en Ilse DeLange gaven acte de présence. De eerstvolgende editie van Appelpop zal die van september 2021 zijn.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!