Nieuws

Ook schrale handen door al het wassen vanwege corona?

Allemaal wassen we nu nog vaker onze handen vanwege het coronavirus. Sterker nog: we wassen soms abnormaal vaak onze handen en dat doet wat met de vetlaag van de huid. Volgens zeepmaker Marion Peters uit Doesburg is het daarom verstandig om na elke wasbeurt je handen in te smeren met een crème. Niet zomaar een handcrème maar het liefst een vette boterachtige, aldus de zeepjeskenner. © Omroep Gelderland
DOESBURG - Allemaal wassen we nu nog vaker onze handen vanwege het coronavirus. Sterker nog: we wassen soms abnormaal vaak onze handen en dat doet wat met de vetlaag van de huid. Volgens zeepmaker Marion Peters uit Doesburg is het daarom verstandig om na elke wasbeurt je handen in te smeren met een crème. Niet zomaar een handcrème maar het liefst een vette boterachtige, aldus de zeepjeskenner.
'Kijk wat er in het potje of de tube zit. Kies dan voor een product met daarin shea butter, bijenwas of bijvoorbeeld cacaoboter', legt Peters uit. En voegt ze toe: 'gebruik maar een klein beetje zeep, en ook een klein beetje crème'.

'Gebruik een spatel'

Peters heeft in de binnenstad van Doesburg een zeepwinkel Zenz. Ze gebruikt het liefst natuurlijke producten en maakt daar zelf dan verschillende crèmes van. 
Luister hier naar het gesprek met Marion Peters:
Vanwege de coronacrisis zit haar winkel nu dicht. Ze adviseert mensen die een handcrème gebruiken of gaan gebruiken die uit een pot of tube te halen met een spatel. Zelf gebruikt ze houten spatels. 'Hierdoor zorg je dat de crème lang goed blijft', legt ze uit. 

Vette crème

Verschillende apothekers adviseren ook een vette crème te gebruiken, bijvoorbeeld vaseline voor het slapen gaan. Vaseline is wel zo vettig dat je beter handschoentjes aan kan doen dan. Een minder vet alternatief is bijvoorbeeld vaseline-cetomacrogol. 
Daarnaast zou het dragen van handenschoenen ook soms praktisch kunnen zijn. Bijvoorbeeld als je een winkel bezoekt. Het advies is dan plastic handschoenen in één winkel te gebruiken en daarna weg te gooien. Katoenen handschoenen kan ook, maar die moet je dan wel vaak wassen na een bezoek aan één winkel bijvoorbeeld, zo luidt het advies.