Nieuws

Winterswijk in brief aan staatssecretaris: 'Haal vluchtelingenkinderen naar Nederland'

Elvira Schepers.
Winterswijk wil dat Nederland 500 vluchtelingenkinderen opvangt en biedt aan een deel van die kinderen op te nemen. © Omroep Gelderland
WINTERSWIJK - Winterswijk wil dat Nederland 500 vluchtelingenkinderen opvangt en biedt aan een deel van die kinderen op te nemen.
Er verblijven momenteel 2.500 vluchtelingenkinderen onder schrijnende omstandigheden in Griekenland en vluchtelingenorganisaties roepen de Europese landen op deze groep zo snel mogelijk onderdak te bieden. 
Het college van B en W in Winterswijk heeft een brief aan staatssecretaris Broekers-Knol gestuurd waarin het college de oproep van de vluchtelingenorganisaties steunt.
‘Nederland is een welvarend land en moet zijn verantwoordelijkheid nemen door 500 vluchtelingenkinderen onderdak en bescherming te bieden. Wij hebben aangeboden om ook in Winterswijk een groep kinderen op te nemen', zegt wethouder Elvira Schepers.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!