Nieuws

Schoonmakers in het zonnetje gezet: 'Juist nu zijn ze enorm belangrijk'

DUIVEN - Thea van Asperen vindt haar dochter en collega's kanjers. De schoonmaaksters zetten deze weken allemaal een stapje extra om alle hygiënische maatregelen in acht te nemen en daarbij alles extra goed schoon te maken.
Met het verrassingspakket dat Omroep Gelderland elke week weggeeft, staat de moeder van Chantal op een winderige parkeerplaats in Duiven te wachten op haar dochter.
'Ze maakt op dit moment het kantoorpand van Liander schoon en zet dezer dagen echt een stapje extra, respect voor die meiden. Ze moeten door de maatregelen met extra handschoenen werken en ook goed aan hun eigen gezondheid denken. Ik bel zo met haar leidinggevende die dan met de meiden hier naar toe komt. Ik denk dat ze echt verrast is, want ze weet nog van niets', zegt Thea.

Traan

Met een kleine traan in de ogen ontvangt Chantal het pakket. 'Heel lief dat mijn moeder dit doet, we gaan gewoon door en maken de panden goed schoon zodat iedereen na de coronatijd weer op een extra schone werkplek terechtkomt. Wij moeten gewoon doorgaan, maar dat doe ik graag voor de mensen.'
Kijk hier hoe Chantal wordt verrast (tekst gaat verder onder de video):
Schoonmakers in het zonnetje gezet: 'Juist nu enorm belangrijk'
Omroep Gelderland is een actie gestart om alle mensen die in deze onzekere, zorgelijke tijden gewoon door moeten werken, in het zonnetje te zetten. 'Wie verdient in deze onzekere tijden door het coronavirus een cadeautje voor het goede werk dat ze doen?' Iedere dag op radio en televisie wordt er iemand verrast.

Het platform Gelderland Helpt zet tv, radio en internet in om Gelderlanders elkaar vrijwillig te laten helpen. In tijden van het coronavirus zetten veel Gelderlanders zich in voor provinciegenoten om elkaar te helpen. Elke werkdag om 17.20 uur worden er hulpvragen beantwoord in de Gelderland Helpt Q&A. Of kijk op onze Facebookgroep Coronahulp Gelderland helpt voor initiatieven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!